Няма разрив в между коалиционните партньори и Продължаваме промяната по

...
Няма разрив в между коалиционните партньори и Продължаваме промяната по
Коментари Харесай

Таско Ерменков разкри има ли разлив в управляващата коалиция

Няма раздор в сред съдружните сътрудници и " Продължаваме промяната " по тематиката за развиването на нуклеарната енергетика. Това стана ясно от думите на депутата и член на Изпълнителното бюро на Таско Ерменков пред Българска национална телевизия. Напрежението, най-малко в началото такова бе усетено след позицията на премиера Петков, че АЕЦ " Белене " не би трябвало да се строи.

В последна сметка партиите се сплотяват към развиването на атомната сила у нас, като комисия от специалисти работи по оценка дали строителството на Втора атомна или развиването на АЕЦ " Козлодуй " е по-изгодно.

" Обективната нужда да имаме нова нуклеарна централа и доста неща в годините са потвърдили правотата на да бъде осъществен планът " Белене ". Защото, в случай че той бе осъществен 2016 година, цента на електрическата енергия щеше да е 120, най-вече 150 лв. на мегаватчас в съпоставяне над 500, колкото е в този момент ", аргументира се Ерменков.

" За да няма подозрения, че това е верният път, сме записали ясно развиването на нуклеарната енергетика в съдружното съглашение. Затова от призоваваме да се придържаме към него. Единственото нещо, за което единствено би трябвало да ни светне " жълтата лампичка ", е че времето тече и то не в интерес на българското общество ", добави той.

Дори и " Демократична България ", които в годините са били срещу нова атомна централа, към този момент са преосмислили позицията си, заяви още депутатът от левицата. Не отговаряли на истината и спекулациите по отношение на напрежение сред премиера Петков и президента Радев поради рокадите в " Булгаргаз ". Ерменков акцентира още - кадровите смени по върховете на енергетиката имали за цел изсветляване на бранша, а не назначение на " свои хора ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР