Няма разместване в листата на Демократична България и техният представител

...
Няма разместване в листата на Демократична България и техният представител
Коментари Харесай

Радан Кънев: Не знам как ще работя с Пеевски, не съм го виждал да работи

Няма разбъркване в листата на Демократична България и техният представител в Европейския парламент ще е нейният лидер - Радан Кънев. При обработени 95,20% протоколи резултатът на обединението от 6,24% им отрежда един мандат в Европарламента.

" Към момента имаме немалка извадка от данните и оценката ни е, че листата не е с изменена класификация ", заяви на конференция на обединението Кънев.

На нея водачите на трите партии в обединението благодариха на всички деятели за напъните им и за положителното показване на евровота. По техни думи триумфът им показва, че могат да работят взаимно. 

" Нашето обединяване демонстрира, че може да работи дружно, и че може да печели, да променим България и Европейски Съюз доколкото можем - единствено началото ", разяснява съпредседателят на " Зелено придвижване " Владислав Панев. 

Лидерът на " Да, България " Христо Иванов се причисли към благодарностите и разяснява, че резултатът е на първо място задължаващ. 

" Много ясно разбираме, че тази поддръжка и това доверие е нещо, което занапред имаме да заслужим и уплътним ", разяснява той, след което поздрави Кънев за успеха.

" Едно от нещата, които постигнахме е, че когато през днешния ден приветствам Радан, мога да го направя на чисто сърце, тъй като няма никакво напрежение вътре в обединението ", добави той. 

На въпрос дали е подготвен да работи за българския интерес редно с депутати от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, и включително Пеевски, Кънев разяснява, че в Европейския парламент по-скоро се работи за политики.

" Не съм имал достойнството да работя с господин Пеевски, не съм го виждал да работи. Мисля, че възможностите за това са дребни, само че повода не е в мен . По отношение на всичко друго, Европейският парламент не е място, където се събират национални фракции да се борят между тях, а то е място, където се пазят политики, и ние доста ясно сме споделили защо отиваме ние в Европейския парламент и сме получили политическо доверие за една доста безапелационна политика за мощна и единна Европа ", добави той. 

Според Кънев една от тези политики е анулацията на Дъблинския правилник, по която българските евродепутати са единомислещи. Според него обаче би трябвало да се търси общоевропейско решение, за постигането на което националистите би трябвало да бъдат " вразумени ".

На въпрос дали групировката ще остане в настоящия си тип за локалните избори, Кънев разяснява, че решенията се взимат по демократически метод от обединението. 

" Ще работим за това да разтеглим поддръжката за политическото обединяване Демократична България. Трябва доста деликатно да разгледаме резултатите на другите участници в дясно-център и дали би трябвало да водим съдружни диалози ", разяснява тематиката водачът на ДСБ ген. Атанасов.

Според него обаче е рано да се отхвърля концепцията за предварителни избори в България.

" Активността на европейско равнище е 2 пъти по-висока от България. На процедура господин Борисов разполага с към 10% или по-малко поддръжка на българите и това приказва за делегитимация на ръководството и въпросът с предварителните парламентарни избори стои ", разяснява той.

" Но нали в Народното събрание има съпротива? Българска социалистическа партия доста желаят предварителни избори, само че не могат да ги реализиран. А въпреки това Движение за права и свободи могат да ги реализиран, но не ги желаят. Така че дано преценим тук кой в каква роля играе ", приключи той. 

Вторият в листата и представител на " Да, България " Стефан Тафров разяснява, че проверопейските сили в Европа надвиват и Демократична България е част от това събитие. Той още пожела триумф на Кънев в Европарламента.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР