Няма разлика между Борислав Сарафов, заел поста временно изпълняващ длъжността

...
Няма разлика между Борислав Сарафов, заел поста временно изпълняващ длъжността
Коментари Харесай

Не Сарафов, а следващият главен прокурор да се занимава с ревизия, съветват от АКФ

Няма разлика сред Борислав Сарафов, заел поста краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор и към този момент отстранения обвинител номер едно Иван Гешев, като няма по какъв начин лице, било в близкия кръг на Гешев години подред, да ползва разнообразни способи. Това мнение изрази пред бTB някогашният прокурор и настоящ представител на неправителствената организация " Антикорупционен фонд " Андрей Янкулов.

" Това е главният въпрос- каква легитимност има едно такова управление в лицето на господин Сарафов да прави подобна проверка. Защото това би означавало, най-малкото, той да ревизира и себе си. Нещо, което никой не може да чака, че ще бъде извършено независимо. А че е належащо проверяването на работата на прокуратурата, изключително по каузи от огромен публичен интерес и избрани управнически решения, които са се взимали от бившето управление в лицето на Иван Гешев, само че и на Борислав Сарафов, е несъмнено. Въпросът е обаче кой би трябвало да го организира, кой има легитимност да го организира.

Янкулов бе безапелационен - въпросната така нужна инспекция сигурно не можело да бъде направена от страна на новия краткотрайно изпълняващ длъжността на обвинител номер едно Борислав Сарафов, а от новоизбран основен прокурор.  " Защото единствено това би подсигурило въпросната легитимност за осъществяване на тези действия. "

Според представителя на Антикорупционния фонд било и погрешно магистратите от Висш съдебен съвет да подценяват свидетелски показания като тези на Любена Павлова, някогашна брачна половинка на магистрата Петър Петров по прякор " Еврото ", съществена фигура в тази ситуация " Осемте Джуджета " и понастоящем разгласен за търсене. В свое изявление, припомняме, Павлова уточни, че Борислав Сарафов е бил постоянен клиент на ресторанта " Осемте джуджета ", само че не поради " положителната храна " а " по работа ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР