Няма процедура за периодично тестване за статус, обясни Даниела Николов,

...
Няма процедура за периодично тестване за статус, обясни Даниела Николов,
Коментари Харесай

Как МВР подбира кадрите си?

Няма процедура за от време на време тестване за статус, изясни Даниела Николов, шеф на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи

„ В публичното схващане има чувство за наклонност. От психична позиция това е обяснимо. Ролята на служителя на реда е да подсигурява сигурност. Когато служител на реда волно или несъзнателно сгреши и сложи под подозрение тази сигурност, реакцията е остра “.

Това съобщи в ефира на старши комисар Даниела Николова, шеф на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи във връзка хванатия 23-годишния чиновник на Министерство на вътрешните работи, който карал бус, цялостен с незаконни мигранти.

„ От август до момента шестима чиновници на Министерство на вътрешните работи изгубиха живота си, изпълнявайки доблестно отговорностите си, охранявайки и пробвайки да се оправят с незаконните мигранти. На фона на шестима, изгубили живота си, един е нарушил разпоредбите “, добави тя.

Подборът в Министерство на вътрешните работи

„ В годините са променяни разпоредбите и изискванията за постъпване в Министерство на вътрешните работи, само че подборът е прецизен. От 2006 година се постъпва единствено с конкурс. В процедурата има и психично проучване “, посочи старши комисар Даниела Николова.

„ Психологичното положение и статус не са константна. Заради напрежението хората трансформират настройките и възгледите си. Нагласите се хващат на входа, само че се трансформират. Към момента няма процедура за периодически проби. Няма нормативна база, само че няма и материални условия “, акцентира шефът на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи.

Тя добави, че към 49 хиляди души работят в системата, а една сходна процедура би изисквала сериозен запас.

„ Има хора, които считат, че главното, което ги води в специалността е желанието да се чувстваш потребен. Има и други, които идват, тъй като това е държавна работа, която подсигурява обществена и икономическа сигурност. За жал през последните години множеството хора това ги стимулира, само че това е годно за всички специалности. Каквото е обществото, такива са хората, които идват “, уточни Даниела Николова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР