Няма промяна в ситуацията с коронавируса в България, подчерта на

...
Няма промяна в ситуацията с коронавируса в България, подчерта на
Коментари Харесай

Премиерът: Хората да не се поддават на паника, не се прикриват положителни проби за коронавирус

Няма смяна в обстановката с ковид в България, акцентира на изключително съвещание в Министерския съвет министър-председателят Бойко Борисов.

Той отхвърли слуховете, че у нас се прикриват позитивни проби, като назова тези изказвания „ хейтърски и подправени вести “.

„ Всички страни съвсем имат (коронавирус – бел. ред.), тъй че нищо срамно няма, в случай че в България се е появил, при този голям трафик и придвижване на хора. Нямаме никакво съображение, в случай че се появи случай, да се скрие или да не се каже. (…) Хората да не се поддават на суматоха – изкупуват се хранителни артикули, основава се една нервност “, сподели министър председателят.

Заради презапасяването към ковид и изчерпването на дезинфектантите от складовете, ще бъдат деблокирани 100 хиляди литра алкохол от запаса, стана ясно още на съвещанието.



Министър-председателят разпореди на министъра на стопанската система Емил Караниколов да се срещне с българските производители на дезинфектанти и да им се обезпечи достъп до алкохол.

Брифинг за настоящите данни, който се организира в 8 ч. сутринта, към този момент ще има и в 17 ч., с цел да се регистрират резултатите, получени денем.

Готовност на лечебните заведения и издаване на болнични

Председателят на спешния щаб ген. Венцислав Мутафчийски разгласи, че няколко лечебни заведения в София имат подготвеност с спомагателни кревати да посрещнат пациенти със подозрения или с позитивни проби за COVID-19.

Засега анулиране на всеобщи мероприятия не се постанова, само че предвид на нарасналата заболеваемост от грип вид Б се предлага хората да лимитират визитите на мероприятия с доста хора.

До края на работния ден всички персонални лекари ще получат инструкции по какъв начин да издават болнични листове на хора, които са под домашна карантина 14 дни, разгласи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. По думите му главното терзание на джипитата е, че ще ги обвинят в издаване на подправени болнични листове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР