Няма промяна в позицията на Европейската комисия по отношение на

...
Няма промяна в позицията на Европейската комисия по отношение на
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Няма промяна в позицията на ЕК за България

" Няма смяна в позицията на Европейската комисия във връзка с осъществяването от страна на България на всички нейни задължения в подтекста на Механизма за съдействие и оценка ". Това разяснява в четвъртък отрасловият вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева.

Тя реагира в профила си във Facebook на информацията, че Европейската комисия продължава наблюдението върху България. В европейския учебен срок за страната ни категорично е маркирано, че са нужни солидни резултати по делата за корупция, с цел да се завоюва доверието на обществото.

“Винаги отвръщам с наслада, когато европейски тематики намират място в българските медии. Тази вечер обаче би трябвало да отбележа, че от време на време интерпретациите на новините от Брюксел не дават отговор на равнището на схващане за Европейски Съюз, до което би трябвало да сме достигнали след 13 години участие “, споделя Захариева.

Тя изяснява, че европейският учебен срок, Механизмът за съдействие и оценка и бъдещият Механизъм за господство на закона са три разнообразни инструмента.

Екатерина Захариева припомня, че европейският учебен срок е инструмент за съгласуване на икономическите и фискалните политики в Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР