Няма проектозакон(...) има два-три варианта на български закон Магнитски в

...
Няма проектозакон(...) има два-три варианта на български закон Магнитски в
Коментари Харесай

Асен Василев: Нито е пускано за обществено обсъждане, нито е прието като текст -

Няма проектозакон(...) има два-три разновидността на български закон Магнитски в правосъдното министерство, а Министерството на финансите е дало единствено механически бележки, съобщи вицепремиерът Асен Василев на брифинг след съвещанието на Министерски съвет.

Изказването му е във връзка появилия се през вчерашния ден, за който се твърди, че е направен от Асен Василев. Днес текстовете провокираха скандал в Народното събрание, като Политическа партия се скара с съдружните си сътрудници и опозицията дали текстовете са.

Вицепремиерът съобщи, че когато се реализира някакво единодушие, Министерство на правосъдието ще пусне текста за публично разискване, по-късно той ще се прегледа от Министерски съвет и едвам по-късно ще бъде импортиран в Народното събрание.

" Това, което е оповестено, изобщо не е пускано нито за публично разискване, нито е признато като подготвен текст ", добави той.

Той разяснява, че работната група сред Министерството на правораздаването, на финансите и Министерство на външните работи и ДАНС работи по основаването на закон, който да запълни законодателната празнота за глобените лица. 

Василев разяснява и. По думите му точката към този момент е била в програмата на Министерски съвет преди няколко седмици и е разумно да бъде включена още веднъж след съдружните препоръки. Той съобщи, че страната няма време, с цел да забавя оперативната работа, която лишава към 18 месеца.

Вицепремиерът съобщи, че това е оперативният проект за институциите, с който се цели до 1 януари 2024 година България да бъде механически подготвена за приемането на еврото. След това предстоят и редица законодателни промени, в това число и смяна в Закона за Българска народна банка.

" Оттук нататък процесът ще продължи в Народното събрание, както ще продължат и необятните публични полемики по време на процеса по присъединение на България към еврозоната ", сподели той. 

С тези думи Василев отговори на рецензиите на ръководителя на бюджетната комисия Любомир Каримански, който по-рано през днешния ден разгласи, че с приемането на Плана в Министерски съвет се нарушава съдружното съглашение, в което е заложена необятна осведомителна акция и разискване преди приемането на еврото.

Василев напомни, че в Плана са въпросите по превалутирането, обмена на средствата и срокът, в който ще има двойни цени. Според текста 3 месеца преди въвеждането на еврото и 9 месеца по-късно цените ще се изписват както в евро, по този начин и в лв.. Освен това търговците ще имат двойна каса в лв. и евро в границите на един месец. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР