Няма проблеми с язовирите и към днешна дата те са

...
Няма проблеми с язовирите и към днешна дата те са
Коментари Харесай

Нено Димов: Няма проблем с язовирите

Няма проблеми с язовирите и към днешна дата те са на равнищата, които са естествени за сезона. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов по Дарик радио.
Министърът добави, че има 52 огромни язовира от национално значение. „ Те са за питейно-битови потребности, за напояване, за произвеждане на сила. Тези 52 ги следим на дневна база. Те са държавни, те се наблюдават от Министерство на околната среда и водите и са огромни, значими язовири. С тях няма проблеми и към днешна дата те са на равнищата, които са естествени за сезона. Питейно-битовите са с към 74 % цялостен размер. Това е задоволително, с цел да подсигурява водоснабдяването и в същото време има празен размер при разтапяне на снеговете и при превалявания да може да поеме. Другите два, които са за „ Напоителни системи “ и са свързани с енергетиката са на към 50 %пълни “, сподели Нено Димов и изясни, че това също дава опция да одобряват топенето на снеговете.
Той напомни, че преди седмица е упълномощил на районните и басейновите инспекции да ревизират проводимостта на всички речни русла. „ Това е другият детайл, освен язовирите. В момента всички 256 кметства са получили или получават наставления, които би трябвало да създадат през март и април, тъй че да се обезпечи проводимостта на реките през сезона, в който се чака топенето на снеговете. Тази предварителна защита се надявам да бъде детайл от недопускането на проблеми с наводнения “, съобщи още министърът. Той добави, че напълно в точния момент през февруари е почнала инспекцията на място и през април и май ще се ревизира дали това, което е предписано, е изпълнено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР