Няма проблем в идеята на Милорад Додик – лидер на

...
Няма проблем в идеята на Милорад Додик – лидер на
Коментари Харесай

Русия ще подкрепи самостоятелна Република Сръбска в рамките на Босна и Херцеговина

Няма проблем в концепцията на Милорад Додик – водач на Съюза на самостоятелните социалдемократи, за самостоятелна Република Сръбска в границите на Босна и Херцеговина, съобщи съветският дипломат в Сараево Игор Калабухов. Това е въпрос на политиците, на демократично взимане на решение, което Русия ще поддържа, в случай че се реализира вследствие на разговор, сподели той.

В изявление за Радио телевизия на Босна и Херцеговина (БХРТ) дипломатът акцентира, че не може да приказва за легитимност или нелегитимност на процеса на връщане на пълномощията от Босна и Херцеговина на Република Сръбска, като добави, че това е въпрос на политически развой и на органите на взаимното държавно управление.
 Новото държавно управление на БиХ ще се образува до края на годината Новото държавно управление на БиХ ще се образува до края на годината
Председателят на Председателството на Босна и Херцеговина Желко Комшич съобщи, че в случай че всичко се развива обикновено, държавното управление на стра...

Русия е на мнение, че Република Сръбска е повдигнала въпроса за връщането на пълномощията в границите на демократичния развой, които са предоставени на Босна и Херцеговина след избран напън от страна на интернационалната общественост. Руската позиция е, че в Босна и Херцеговина няма висш представител, защото е опорочена процедурата за назначението на Кристиан Шмид.

Относно криминализирането на отричането на геноцида, прокарано от предходния висш представител Валентин Инцко, съветският дипломат съобщи, че тази смяна е субективна и небалансирана. Според него, няма проблем, че Република Сръбска е отхвърлила решението за възбрана за непризнаването на геноцида и другите военни закононарушения, осъществени в Босна и Херцеговина, макар че Инцко е внесъл тази смяна в Наказателния кодекс в сходство със своите пълномощия. Дипломатът е безапелационен, че този въпрос е от компетенциите на Народното събрание на Република Сръбска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР