Няма проблем с проходимостта. На някои пътища има кратки затваряния

...
Няма проблем с проходимостта. На някои пътища има кратки затваряния
Коментари Харесай

Министър Караджов разкри кога да очакваме АМ “Хемус”

Няма проблем с проходимостта. На някои пътища има къси затваряния за над 12-тонни камиони. Това съобщи вицепремиерът Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова в студиото на утринния блок на NOVA.

“2024 година може да я сложите в рубрика предизборни обещания. Невъзможно е Автомагистрала “Хемус” да се направи до 2024 година. Първи сектор е съвсем подготвен. В сектор 2 има потребност от преправка, тъй като в началото е имало проект да има тунел. Той ще стане следващата година пролетта. Участък 3 по същия метод - до края на годината ще бъде готов”, изясни районният министър.

Той сподели, че в 4-ти и 5-ти сектор има проблем с отчуждаването на земята. 7-ми, 8-ми и 9-ти сектор са по напълно нови участници. С 3 км. Ще се удължи трасето. По думите му реален период за довеждане докрай на секторите е 2027 година.

Караджов отхвърли той персонално да е давал обещания за мостове над Дунав и тунели под Стара планина. Той сподели, че обещанията, които Асен Василев е дал за мостовете и тунелите са поради неверно разчетени документи.

По тематиката с Кресненското дефиле увери, че ще се вземат всички ограничения, свързани с запазване на животинския свят там: “Не е толкоз огромна драма там даже да е двулентов път. Въпреки това е плануван път с 3 ленти”. Относно концепцията за тунел и сигурността на подобен план сподели: “Има си отвори и излази и в случай че стане нещо, всички ще могат да излязат. Има си и спешно платно, в които ще могат да влизат пожарни екипи”. По думите му този план ще е 4 пъти по-скъп и ще отнеме два пъти повече време.

“Ремонтите биват два типа - настоящ и главен. За главния ремонт се изискват разрешителни. Трябват най-малко 3-4 месеца да проектирате, след това 2-3 да съгласувате. Тази година има съвсем към 1 милиарда Повече за поправяне на пътища”, разясни районният министър.

Според него би трябвало да се узакони продължаването на започнатите строителни действия: “Това е единственият метод страната да не загуби пари”.

По тематиката с уволнението на директорката на “Автомагистрали” разяснява: “Документите приказват, че цялата скица с инхаусите е основана по нейна докладна”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР