Няма проблем с носенето на маски в училище, което при

...
Няма проблем с носенето на маски в училище, което при
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Най-важно е класната стая да се проветряв...

Няма проблем с носенето на маски в учебно заведение, което освен това ще става единствено в коридорите, както и при по-големите възпитаници. Най-важна превантивна мярка против коронавирус е постоянното проветряване на класните стаи - на всеки 20 минути. Това съобщи пред bTV проф. Тодор Кантарджиев, съветник към Столична община, някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Проветряването е значимо, тъй като коронавирус инфекцията е аерозолна, предизвиква се от капки със инфектиран секрет, които циркулират из въздуха, изясни специалистът.

Добре е в учебните заведения, където е допустимо, да се конфигурират лампи за стерилизиране на въздуха, предложи професорът.

При коронавирус децата боледуват, само че не заразяват. Трябва да пазим възрастните. В случая с учебните заведения е значимо повече учители да бъдат имунизирани, изясни Кантарджиев. Той предложи също съблюдаване на ограниченията - постоянно миене на ръце и съблюдаване на отдалеченост в учебно заведение, както и да не бъдат допускани заболели възпитаници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР