Няма проблем с медицинския персонал, който ще обезпечава плажовете на

...
Няма проблем с медицинския персонал, който ще обезпечава плажовете на
Коментари Харесай

Д-р Иванов: Няма проблеми с медицинския персонал, но туристите да се къпят на охраняеми зони

Няма проблем с медицинския личен състав , който ще обезпечава плажовете на Северното Черноморие при започване на летния сезон. Това разяснява доктор Иван Иванов в ефира на „ NOVA “. По думите му напълно скоро са били подготвени 17 нови души за оказване на помощ при водни произшествия.

Летовниците би трябвало да съблюдават сигнализацията, като да не влизат във водата при червен байрак и да не се къпят при зони, които са неохраняеми, посъветва доктор Иванов. Медицинските екипи ще работят от 08:00 до 18:00 часа през целия сезон .

За „ Златни пясъци “ и Варна са били обезпечени към 2 фелдшери, 35 медицински сестри и 10 лекаря, които са били готови за деяние при водни произшествия . Д-р Иванов добави, че курортите „ Златни пясъци “, „ Свети Константин и Елена “ и Варна разполагат с три коли за спешна помощ . Според него връзката сред медиците и спасителите би трябвало да бъде доста близка, с цел да се реагира незабавно.

Същевременно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че ще командироват 400 полицейски чиновници по морето, с цел да обезпечат спокойствието на туристите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР