Няма пробив в сигурността. Има пробив в здравия разум. Това

...
Няма пробив в сигурността. Има пробив в здравия разум. Това
Коментари Харесай

Радев: Не е работа на НСО, ДАНС и МВР да ринат сняг пред премиера, няма да искам оставки

Няма пробив в сигурността. Има пробив в здравия разсъдък.

Това съобщи президентът Румен Радев във връзка случая с премиера Кирил Петков на Шипка, когато беше замерван със снежни топки.

"Не е работа на НСО, не е работа на ДАНС, не е работа на Министерство на вътрешните работи да рият сняг пред премиера. Тяхната работа е да го предупредят за вероятни провокации и да подсигуряват неговата сигурност. Те това и направиха, за което получиха персонални благодарности от премиера. Не е работа на министър да дава оценка за работата на службите, когато това е отвън неговия сектор. Работата на министрите е да се борят дейно с цялата икономическа и обществена рецесия, както и да основават условия за стопански напредък. Надявам се, че тази офанзива към службите не е опит за тяхното политизиране. Знаем, че преди година това беше процедура. Надявам се, ръководещите да не потеглят по този път. Разбира се, че няма да желая оставки ", безапелационен бе президентът.

"Искам да припомня още един път, че не инцидентно ръководителите на службите са на мандантна служба. Няма по какъв начин всеки нов ръководещ да подменя ръководителите на службите. Това значи тези служби да работят за властта, а не за България, изключително що се касае битката с корупцията. Не желая и да си помилсям, че измежду ръководещите и в Народното събрание има хора, които се тормозят, че някаква сензитивна информация за битката с корупцията може да доближи до президента ", добави Радев.
"В петък инициарах среща с институциите, на която анализирахме състаоянието и готовността на системата за ръководство на рецесии. Проблемите са доста тежки и не приказвам единствено за обявяване, укрития, йодни таблетки. Това е система занемерана от деситилетия. Когато почнат да стрелят по някоя нуклеарна централа, ние тогава се сещаме за укрития. Очаквам бързи и рационални дейности от министрите, институциите, законодателят във връзка със основаването на по този начин единна национална система за ръководство на рецесиите. Трябва да преминем от реактивен към самодеен метод при ръководството на рецесиите ", сподели още президентът.
"Премиерът е прав да желае изключения от глобите против Русия. Ако желаеме да си унищожим стопанската система, дано не вършим изключения и подкрепим всички наказания ", разяснява Румен Радев декларираното от министър-председатеял Петков, че България ще желае изключение от санкци
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР