„Няма пробив в сигурността, има пробив в здравия разум. Не

...
„Няма пробив в сигурността, има пробив в здравия разум. Не
Коментари Харесай

Радев за снежните топки по Петков: Няма пробив в сигурността, а в здравия разум

„ Няма пробив в сигурността, има пробив в здравия разсъдък. Не е работа на НСО и ДАНС да ловят сняг пред премиера. Тяхната работа е да го предупредят. Това и направиха. Не е работа на министри да дават оценка на работата на НСО”.

Така отговори президентът Румен Радев на въпрос дали има пробив в националната сигурност по отношение на това, че по време на честванията за 3 март на Шипка министър председателят Кирил Петков и ръководителят на Народното събрание Никола Минчев бяха замервани със снежни топки.

„ Не е работа на министри да дават оценка на работата на службите, изключително когато те са отвън техния сектор. Работата на министрите е да се борят дейно с тежката икономическа и обществена рецесия, да основават условия за резистентен стопански напредък, който всички българи очакват”, добави той.

„ Надявам се, че тази офанзива към службите за сигурност не е опит за тяхното политизиране. Знаем, че допреди година това беше процедура в работата със службите и мощно се надявам ръководещите да не потеглят по този отритнат от обществото път. Разбира се, че няма да желая оставки”, сподели президентът.

„ Ако желаеме да унищожим стопанската система си, да подкрепим глобите за газ и нефт против Русия ", разяснява още Радев.

По-рано през днешния ден министър председателят Кирил Петков съобщи, че България не може да си разреши наказания против Русия за газ и нефт. „ Премиерът е прав”, безапелационен бе Радев
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/671197607474828
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР