Няма пробив в националната сигурност. Има пробив в здравия разум.

...
Няма пробив в националната сигурност. Има пробив в здравия разум.
Коментари Харесай

Радев отряза ДБ: Не е работа на службите да ринат сняг пред премиера

„ Няма пробив в националната сигурност. Има пробив в здравия разсъдък. Не е работа на НСО, ДАНС, Министерство на вътрешните работи  да ринат сняг пред премиера. Тяхната работата е да го предупредят за допустима провокация. Те това и направиха, а той взе че им „ благодари “. Така отговори президента Румен Радевна на въпрос за снежните топки мятани по Кирил Петков на връх Шипка.

По думите му не е работа на министрите не е да дават оценки за службите.

„ Не е работа на министри да дават оценка на НСО, изключително когато не е в неговия сектор. Работата на министрите е да се борят със обществената и икономическата рецесия. “, съобщи президентът.  

Припомняме, че първи за оставка на шефа на НСО се разгласи транспортният министър Николай Събев.

Радев съобщи, че се надява, че ръководещите не се пробват да „ политизират службите “. Той напомни, че ръководителите на службите са на мандатни, и не се сменят от всяка новодошла власт.

Президентът е безапелационен, че няма да желае оставка на шефа на НСО.

Той напомни, че в петък е провел среща с държавното управление и службите, на която е направена оценка на готовността на системата за национална сигурност за реакция при развиването на разнообразни сюжети на рецесията в Украйна.

„ Самият проблем е неналичието на единна система за ръководство на рецесии, в готовността на проекти и модели на дейности “, сподели още президента.  

По думите на Радев Кирил Петков е прав за съветските газови и петролни наказания.

Държавният глава отхвърли да отговори на въпроси за държавния запас, откакто по-рано през днешния ден от „ Възраждане “ оповестиха, че той е изнесен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР