Няма признаци венецуелският президент Николас Мадуро да е отворен за

...
Няма признаци венецуелският президент Николас Мадуро да е отворен за
Коментари Харесай

САЩ: Въпреки натиска, изглежда Мадуро не възнамерява да се оттегли

Няма признаци венецуелският президент Николас Мадуро да е отворен за договаряния по политическата безизходна обстановка с опозиционния водач Хуан Гуайдо, съобщи специфичният делегат на Съединени американски щати за Венецуела Елиът Ейбрамс, представен от Ройтерс.

Ейбрамс, който е работил в администрацията на президента Роналд Рейгън и на Джордж Уокър Буш, означи, че би трябвало да бъде контрактувано някакво решение сред венецуелците, а Съединени американски щати биха могли да оказват помощ като отстранен или облекчат глобите и рестриктивните мерки за пътувания, когато Мадуро се съгласи да си отиде, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според американския делегат обаче венецуелският президент не е подготвен да приказва за напускането на поста.

" От всичко, което сме видели, тактиката на Мадуро е да остане закрепостен, " сподели Ейбрамс в изявление в петък.

Около 56 страни признаха Гуайдо като краткотраен държавен глава на Венецуела, само че Мадуро към момента е подкрепян от Русия и Китай и управлява държавни институции, в това число военните.

Ейбрамс се е срещнал с съветски представители в Съединени американски щати във връзка поддръжката на Москва за Мадуро. Руският външен министър Сергей Лавров сподели по-рано този месец след диалог с американския държавен секретар Майк Помпейо, че Москва е подготвена да взе участие в двустранни диалози за Венецуела.

" Руснаците не ги устройва Мадуро по всички тези явни аргументи ", сподели Ейбрамс. " В няколко диалога ми бе казано, че са посъветвали Мадуро, само че той не се е вслушал ", добави американският делегат за Венецуела.

" Те не престават да го поддържат и не съм видял признаци да му споделят да приключи всичко това ", посочи Ейбрамс. " Може да настъпи миг, в който руснаците да стигнат до заключението, че режимът в действителност е неспасяем ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР