Няма признаци извършеното нападение с нож в Париж да е

...
Няма признаци извършеното нападение с нож в Париж да е
Коментари Харесай

Нападението с нож в Париж не е терористичен акт, съобщават местните власти

Няма признаци осъщественото нахлуване с нож в Париж да е терористичен акт, разгласи полицията. При офанзивата пострадаха трима души, причинителят е арестуван. Според управляващите, той явно страда от психологично разстройство.

Мъж е нападнал хора на Лионската гара в Париж към 8 часа сутринта.

" Тази заран на Лионската гара, нападател рани трима души с хладно оръжие преди да бъде арестуван. Един човек е тежко ранен. Двама други са потърпевши по-леко. Благодаря на тези, които са овладели причинителя на този ужасяващ акт ", написа в обществените мрежи Жералд Дарманен - министър на вътрешните работи на Франция.



Нападателят е 31-годишен малиец, законно пребиваващ в Италия от 2016 година Освен нож е употребявал и чук. Заявил е, че страда от психологично разтройство и у него са открити лекарства. Бил е арестуван от минувачи преди да се намеси полицията. Мотивите му са незнайни, почнало е следствие на случая.

" На този стадий няма детайли, които да демонстрират, че става дума за терористичен акт, само че би трябвало да останем доста внимателни, тъй като следват още инспекции, в това число и в Италия ", сподели Лоран Нюнез, префект на полицията в Париж.

Лионската гара е изключително натоварена, през нея минават към 100 милиона души годишно, отсам потеглят скоростните влакове за ски курортите по време на зимната почивка, както и влаковете за Италия и Швейцария.

Нападанието става шест месеца преди Олимпийските игри в Париж, където се чакат близо 15 милиона гости от целия свят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР