Няма притеснения за организирането на вота зад граница. Това обяви

...
Няма притеснения за организирането на вота зад граница. Това обяви
Коментари Харесай

ЦИК: Бюлетините за САЩ вече са пристигнали

Няма терзания за организирането на вота зад граница. Това разгласи представителят на ЦИК Росица Матева, която сподели по какъв начин се съхраняват машините за кандидатпрезидентските избори в неделя.

Бюлетините, предопределени за Съединени американски щати, към този момент са пристигнали. Прави се всичко допустимо, с цел да дойдат и в Австралия и Нова Зеландия.

Засега няма данни за проблем с доставката на машините, добави Матева.

" Ако не дойдат в точния момент, това ще стане ясно в събота, когато би трябвало да бъдат заредени секционните изборни комисии и тогава ЦИК ще вземе решение ", сподели Матева.

В 9 399 секции у нас ще се гласоподава с машина. В 2 121 от тези секции ще има по две устройства.

Извън страната в 208 секции ще се гласоподава с машини, като в 136 от тях ще бъдат сложени по две устройства.

Матева разясни, че договорът, подписан сред ЦИК и притежателя на склада, е до юни месец. Тя изрази вяра до тогава в помещението, което Министерски съвет предлага да бъде предоставено за съхранението на машините, да бъдат обезпечени нужните условия като обезпечаване на мокрота, температура и така нататък

Относно спомагателните машини на " Сиела норма ", които няма да се употребяват на изборите, Матева уточни, че те не престават да бъдат охранявани.

" Една част от тях са в резервоар, отвън постройката, друга част са в склад, който също е под защита на Министерството на вътрешните работи и на 22 ноември ще бъдат освободени, с цел да се употребяват от съответния притежател ", сподели Матева.

На 21 ноември българските жители ще изберат кой ще бъде идващия президент. До балотажа доближиха Румен Радев - Илияна Йотова и Анастас Герджиков - Невяна Митева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР