Няма причини проходът Арабаконак“ да е част от републиканската мрежа.

...
Няма причини проходът Арабаконак“ да е част от републиканската мрежа.
Коментари Харесай

Проходът „Арабаконак“ няма да е част от републиканската мрежа

Няма аргументи проходът „ Арабаконак “ да е част от републиканската мрежа. Това декларира министърът на районното развиване Иван Шишков, отговаряйки на депутатски въпрос за положението на прохода, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Пътят през Ботевградския проход (Арабаконак) е в извънредно неприятно положение. Честите тапи на Автомагистрала „ Хемус “ поради продължителните ремонтни действия и поради пътни произшествия принуждават водачите да го употребяват като различно трасе. Окаяното положение на пътя обаче основава заплаха от съществени произшествия.

Преди повече от две десетилетия страната трансформира статута на пътя и от републикански същият става общински. Това решение обаче се оказва недалновидно и води до неприятното му положение сега.

Единственият вид за ремонт и поддръжка на пътя през Арабаконак към сегашния миг минава през смяна па статута му и ангажиране на страната с тези действия

„ През последните години оферти за смяна на собствеността на общински път Ботевград - Витиня - Ботевград - Горна Малина - прочие Арабаконак - Стъргел - Долно Камарци, не са постъпвали в АПИ от кметовете на общините Ботевград и Горна Малина. На този стадий няма разпознати аргументи проходът „ Арабаконак “ да бъде част от републиканската пътна мрежа “, изяснява служебният районен министър.

„ Съгласно закона описите на републиканските и общинските пътища и измененията в тях се утвърждават от Министерски съвет по предложение на районния министър след координиране с кмета на съответната община и решение на общинският съвет “, споделя още Шишков.

Самата процедура за смяна на собствеността на пътищата се приготвя и показва в Министерството на районното развиване и благоустройството от ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР