Няма причини изборите да не са 2 в 1 на

...
Няма причини изборите да не са 2 в 1 на
Коментари Харесай

Камелия Нейкова, ЦИК: Няма причини изборите да не са 2 в 1 на 9 юни

Няма аргументи изборите да не са 2 в 1 на 9 юни.

 

Това обяви председателят на ЦИК Камелия Нейкова след срещата при президента Румен Радев.

" Ако изборите са на една и съща дата ЦИК има опция да ги организира. Когато двата избора са на един ден поради това, че много разноски могат да бъдат спестени и най-много, че гласоподавателите няма да вървят два пъти до изборните секции, от страна на Централната изборна комисия, няма аргументи заради, които ние да кажем, че изборите няма по какъв начин да се произведат на една и съща дата ", сподели Нейкова. 


Председателят на ЦИК разгласи, че те са в подготвеност да разгласят социална поръчка, тъй че тя да дава отговор на условията за осъществяване на избори. 

" Проблем с дебелината и качеството на хартията няма ", сподели тя и добави, че е най-малък процентът на машините, които са дали някакъв механически несъответствия в изборния ден.

" При изборите за европейски членове характерното е, че гласоподавателите са с разнообразни права, защото има условие за по този начин наречената уседналост, т.е. три месеца преди изборния ден, гласоподавателят би трябвало да има адресна регистрация на територията на страната ", посочи Нейкова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР