Няма причина с Румъния да сме извън Шенген. Надявам се,

...
Няма причина с Румъния да сме извън Шенген. Надявам се,
Коментари Харесай

Новаков: В Шенген ще пътуваме към Гърция и Румъния без опашки - както между София и Пловдив

Няма причина с Румъния да сме отвън Шенген. Надявам се, че до края на годината ще бъдем признати. Така ще можем да пътуваме към Румъния и Гърция без опашки, с удобства за туристите. Ще се пътува както сред София и Пловдив. Това сподели евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков по Nova News.

По думите му единствено Нидерландия блокира приемането ни в Шенген. „ Една от аргументите е, че тогавашното им държавно управление не приемаше нашето присъединение поради опасения от засилен мигрантски напън, който обаче не идва от нашата страна, а от страни, които от дълго време са в зоната. Имаме признаци, че ще преразгледат позицията си. Подел съм самодейност за събиране на 100 000 подписа за унищожаване на опашките по границите “, сподели той в предаването „ Твоят ден “.

Според него Шенген поставя завършек на рестриктивните мерки при пътешестване. „ На 9 декември ще има ревизия на Европейска комисия в България за готовността ни да се присъединим към Шенгенското пространство. Това е комфортен миг да усили натиска за по-бързото ни приемане, изпълнили сме условията преди 11 години “, уточни Новаков.И добави, че политическата неустойчивост у нас неизбежно въздейства на имиджа ни в Европа.

„ Политиците би трябвало да превъзмогнат егото си и да си приказват, тъй като държанието им прави непоносимо усещане в Екологичен потенциал. На хората им е писнало от избори, слогани и предизборни диспути. Искат политиците дружно да решат техните проблеми. ГЕРБ не е свалил държавното управление на Петков, то се смъкна единствено “, счита Новаков.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР