Няма причина пазарите да залагат на сваляне на лихвите на

...
Няма причина пазарите да залагат на сваляне на лихвите на
Коментари Харесай

Няма смисъл от сваляне на лихвите на Фед до отрицателна територия, смята анализатор от JP Morgan

Няма причина пазарите да залагат на събаряне на лихвите на Федералния запас на Съединени американски щати до негативна територия. Това съобщи Дейвид Кели от JPMorgan Asset Management пред Си Ен Би Си.

„ Няма никакъв смисъл от негативните лихви. Отрицателните лихви не са помогнали нито на японската стопанска система, нито на европейската “, разяснява Кели.

„ Единственото, което вършат, е да основават проблеми за банковата система и да усложняват нещата за всички “, прибавя той.

По неговите думи те са безполезни във време, в което държавното управление на процедура дава опция за безкрайно фискално разширение.

„ Ако желаете да стимулирате стопанската система непосредствено, предоставете повече пари в ръцете на потребителите и бизнеса. Изглежда, че Конгресът няма проблем с този метод “, разяснява още Кели, като добави, че чака да бъдат оповестени спомагателни стопански тласъци в размер на 2. трилиона $, преди края на рецесията. Тези тласъци ще добавят към този момент утвърждения избавителен пакет от 2 трилиона $.

На фона на информацията, че федералният запас фрапантно ще ускори изкупуването на облигации, в това число и такива с висока възвращаемост, Кели споделя: „ Това е  голяма парична агресия, няма потребност от негативни лихви. “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР