Няма причина да вярвате, че избягването на храните с глутен

...
Няма причина да вярвате, че избягването на храните с глутен
Коментари Харесай

Храните без ГЛУТЕН не са по-безопасни?!

Няма причина да вярвате, че избягването на храните с глутен е потребно за здравето, в случай че не страдате от хранителна алергия, обвързвана с глутенова нетърпимост, твърди австралийска специалистка, представена от в. "Индипендънт ".

Безглутеновото хранене се трансформира в международна наклонност и към нея се придържат даже хора, които могат да включат протеина в режима си.

Сюзън Махади е гастроентероложка и преподавателка в университета Монаш в Австралия. Тя поучава хората да не заобикалят глутена, в случай че не страдат от заболяването целиакия.

"За хората без целиакия няма съществуващи доказателства, които да поддържат изказванията, че прецизната безглутенова диета е потребна за здравето ", споделя тя, написа Българска телеграфна агенция. "Дори е допустимо противоположното да е правилно и избягването на пълноценни зърнени храни, водещо до невисок банкет на фибри, да е нездравословно ", прибавя специалистката.

В изследвания от предходни години на университета в Торонто, Канада, е открито, че фибрите дават спомагателна отбрана от сърдечносъдови болести и че избягването на глутена покачва риска от диабет вид 2.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР