„Няма причина, България към момента е с достатъчно ресурси за

...
„Няма причина, България към момента е с достатъчно ресурси за
Коментари Харесай

Енергийният министър: Не очакваме увеличение на тока след мораториума

„ Няма причина, България все още е с задоволително запаси за произвеждане на конкурентна цена, тъй че мисля, че в настоящия си състав Комисията за енергийно и водно контролиране работи, за това да бъдат удържани разноските на битовите консуматори “, разяснява Николов.

Що се отнася за скока на цената на естествения гази и обезщетения на бизнеса, който го употребява, Николов съобщи, че такава помощ за промишлеността не се планува.

По думите му потреблението на България на природен газ не е толкоз висока и производството на електрическа енергия не е толкоз подвластна от синьото гориво.

„ Предложението на „ Булгаргаз “ за нарастване на цената се случва в съответен миг, в който има съществено напрежение на пазарите в резултат на войната. Всички съставените елементи се бяха повишили доста над 40%. Сега положителната вест в тази ситуация е, че след последната седмица цените се успокоиха доста “, сподели Николов.

„ Вероятно е да има фрапантно нарастване на цената на газа, само че напъните, които поставиха „ Булгаргаз “ и „ Булгартрансгаз “ за мен беше малко необичайно, че никой не го означи. На 3 март хора от градивната съпротива си разрешиха да популяризират искрено погрешни изказвания. Имаше даже състав за набеждаване на закононарушение “, счита Николов, който означи, че цената на синьото гориво е по-ниска от другите страни в Европа.

Според него, в случай че войната в Украйна бъде прекъсната, напълно разумно е, че цените ще се върнат на естествените равнища, увери Николов и добави, че при нужда ще бъдат подхванати обезщетителни механизми за битовите консуматори през идващия отоплителен сезон.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР