Няма предпоставки за подновяване на разговорите с ПП-ДБ. Това заяви

...
Няма предпоставки за подновяване на разговорите с ПП-ДБ. Това заяви
Коментари Харесай

Рая Назарян: Няма предпоставки за подновяване на разговорите с ПП-ДБ

Няма предпоставки за възобновяване на диалозите с ПП-ДБ. Това съобщи по bTV Рая Назарян, която е народен представител от ГЕРБ-СДС и част от преговорния екип на обединението за ротация на държавното управление.

Вчера водачът на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че диалозите ще продължат най-малко до края на седмицата, само че чакат „ опрощение “ от ПП-ДБ.

След като съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ в назова Мария Габриел „ красивото лице на мафията “, след невижданото внасяне на несъгласуван състав на кабинет, през вчерашния ден той съобщи, че се „ извинява на дамата Мария Габриел, в случай че се е почувствала наранена, само че не и на претендента за министър председател ".

Според него с постъпката си тя е посочила, че няма лидерски качества. Според Назарян това не е опрощение и няма път за диалози все още, защото доверието към Габриел е свалено.

„ Тяхното време изтече, Мария Габриел би трябвало да реши какъв брой може да чака. Няма никаква крачка от тях (ПП-ДБ б.ред.) в тази посока. Мандатът е в Мария Габриел, тя би трябвало да реши какво да прави. Оставихме я да намерения, “ сподели Назарян.

Макар че точно ГЕРБ поставяха изключителни периоди за привършване на договарянията, Назарян съобщи, че ГЕРБ не желаят предварителни избори. Същевременно, тя отхвърли опцията за държавно управление както с първия, по този начин и с втория мандат

По думите ѝ решенията по време на диалозите с ПП-ДБ са били водени само от преговорния екип на ГЕРБ в лицето на Мария Габриел, Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова.

„ Всички решения си ги взехме сами и не сме се допитвали до Бойко Борисов. Не беше нужно да се съветваме непрекъснато с Борисов. Господин Борисов не се е месил в договарянията, а даде мандат на Мария Габриел “, твърди Назарян

Самата тя сподели, че би посъветвала Габриел да изтегли състава на Министерския съвет от Народно събрание, „ тъй като няма доверие и да показа напълно нов състав, отвън договарянията в последните 10 дни “.

Според Назарян няма място за диалози за кабинет в границите на втория мандат.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР