Няма преднамереност в повишаване на цените на газа. Има наредба

...
Няма преднамереност в повишаване на цените на газа. Има наредба
Коментари Харесай

Шефът на Булгаргаз опроверга Кирил Петков: Няма преднамереност в повишаването на цените на газа

" Няма предумишленост в повишение на цените на газа. Има разпоредба по ценообразуването и нямаме право да се отклоняваме от нея ", сподели в ефира на Българска национална телевизия изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов. Думите му са във връзка казаното от премиера Кирил Петков, че на Нова година е бил сюрпризиран от цените на газа и упрекна КЕВР, че не си прави работата.

Булгаргаз внесъл още на 10 декември заявление на количествата и цените. Към края на месеца цената се очаквало да падне на 65 евро.

" През 2020 година " Булгаргаз " продава на доста по-ниски цени от тези на европейския газов пазар. Малко над 1/3 от азерския газ влиза и то през различен снабдител и то е от положителната воля на доставчика ", разясни Павлов.
свързани новини35469на 02.01.2022
" Булгаргаз " работи за страната. Забелязва се интензивност против активността ни. И то през последната година. Най-вероятно сме засегнали нечии ползи ", сподели Павлов във връзка информацията на ГЕРБ, че зад офанзивата против " Булгаргаз " стоят частни ползи.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР