Няма пречки след възстановяването си Бойко Борисов отново да излезе

...
Няма пречки след възстановяването си Бойко Борисов отново да излезе
Коментари Харесай

Спортен лекар: Борисов пак ще може да вкарва голове

Няма спънки след възобновяване си Бойко Борисов още веднъж да излезе на игрището и да вкарва голове. Това разяснява пред „ Марица “ спортният доктор доктор Георги Касабов.

Той уточни, че Борисов е взел най-правилното решение, а точно интервенция от незабавен порядък. „ Колкото повече чакаш, това може да докара до артроза на самата става. Освен това, изчакването пречи на ходенето, потърпевшият се обездвижва. Налага се интервенция “, сподели Касабов.

Спортният доктор разяснява, че сходна контузия – скъсване на менискуса, зависи от килограмите. Може да се получи при рухване или при удар в крайници. „ Менискусът се усуква и раздира, подвига се и блокира колянната става. При такава обстановка е желателно по най-бързия метод да се оперира. Колкото по-бързо се случи, толкоз по-малко ще са следствията за самата става “, акцентира Басабов.

По думите му, 30 дни рехабилитация след отстраняванетона контузията са задоволителни за възобновяването на формата на човек на 100 %. „ Отново може да се играе и няма никакъв проблем за това “, сподели спортният доктор.

Относно спортуването, контузиите и това дали възрастта е фактор човек да се откаже да зилиза на игрището, Касабов уточни, че зависи от персоналния избор и по какъв начин се усеща. Сподели, че има пациенти на по 65 години, които не стопират да играят и са в плен на юношески дух.

„ Всяка последваща интервенция води до по-бързо изхабяване на ставата. Но в случай че е в незабавен порядък, няма избор и би трябвало да се направи “, безапелационен е той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР