Няма пречки Общинският съвет на Пловдив да процедира подробните устройствени

...
Няма пречки Общинският съвет на Пловдив да процедира подробните устройствени
Коментари Харесай

Караджов: Няма пречки строителният бизнес в Пловдив да се развива

" Няма спънки Общинският съвет на Пловдив да действа подробните устройствени проекти и да се развива строителният бизнес в общината ". Тази позиция изрази вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова, оповестиха от министерството.

В Пловдив той беседва с регионалния шеф Йордан Иванов и представители на бизнеса в града. Повод за визитата му беше изясняването на въпроси, свързани с действането на подробни устройствени проекти и дадени от Министерство на регионалното развитие отговори на запитвания на общински съветници и основния проектант на Пловдив.

" Имам мнение, с което съм дал отговор и на единия, и на другия въпрос. И в единия проблем, в който се твърди, че има нарушаване, сме дали отговор вярно, и в другия случай ", съобщи министърът. Той обясни, че според условията на Закона за устройство на територията е очакван ред, при който, в процеса на одобряване на Общ организационен проект, в случай че се изпълнят две кумулативни условия по едно и също време, може да се действат нови Подробни устройствени проекти. В случая органът, способен да допусне изработването на новите ПУП-ове, е Общинският съвет.  

" При осъществяването на две условия - планът на Общ организационен проект да е прегледан от експертен съвет и планът на Подборен организационен проект да дава отговор на предвижданията на плана на изменение на Общ устройствен план, тогава може да се действа Подробен устройствен план ", съобщи Караджов. Той добави, че задачата е без значение какъв брой се бави процедурата за Общ устройствен план, да не се спъва бизнес животът, строителството, проектите на жители и компании.

" И в двете писма от Министерство на регионалното развитие са записани двете кумулативни условия ", изясни още Караджов. Министърът акцентира, че няма спънка пред нито един град в България, освен Пловдив, да се действат ПУП-ове в процеса на одобряване на общите устройствени проекти. " Преценка на всеки орган е дали са налични двете хипотези ", заключи той.  

След срещата вицепремиерът отиде при протестиращи представители на бизнеса в района, които се бяха събрали пред постройката на регионалната администрация в Пловдив. След диалога на вицепремиера с протестиращите те прекратиха митинга си и се отхвърлиха да блокират придвижването в Пловдив.

Караджов заяви, че през вчерашния ден е предоставена нова задача на АПИ - да стартира проектирането на нов път Пловдив - Смолян, който ще бъде по напълно ново трасе. В предпроектните изследвания ще бъдат създадени три разновидността за него.

" Имаме волята и средствата да го построим, тъй като целият трафик по направлението север - юг пораства всяка година и би трябвало да бъде посрещнат на повече пунктове ", изясни министърът. По думите му данните за трафика демонстрират, че ползата към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рудозем " пораства, надлежно пораства и нуждата от обходен път на Пловдив. Този нов път би трябвало да стане напълно четирилентов и да пренасочи директния трафик, тъй че нито един камион да не влиза в центъра или периферията на града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР