Няма пречки готвените от правителството антикризисни мерки да влязат в

...
Няма пречки готвените от правителството антикризисни мерки да влязат в
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Няма пречки антикризисните мерки да влязат в сила от 1 юли


Няма спънки готвените от държавното управление антикризисни ограничения да влязат в действие от 1 юли. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

Единството изискване, по думите й, е Народното събрание бързо да одобри измененията в данъчните закони, в това число и актуализацията на бюджета.

Правителството подкрепя с 2 милиарда лева българската промишленост и българските семейства и би трябвало да подсигуряваме, че тези пари ще стигнат до своите получатели, добави Нинова.

По думите й ще се следи средствата да отидат по предопределение и „ няма да има търговци спекуланти и медиатори, които да натрупат свръхпечалби на гърба на хората “.

„ Целта на инспекциите е да се подсигурява, че няма нелоялни практики, картелни съглашения, инспекции, фактури на доставки, продажби “, уточни още Нинова.

Относно отстъпката при зареждане на гориво, тя сподели, че контролът за това ще е на фискалния бон - да се регистрира правилно сумата от 25 стотинки и да не се прави за различен бензин с изключение на А95.

Нинова разяснява също, че нулевият Данък добавена стойност на хляба „ сигурно ще задържи цената “, даже и при повдигане на разноските за първични материали и енергопотребление.

Нинова заяви още, че са избрани язовирите, които би трябвало да бъдат ремонтирани, има отпуснато финансиране. В момента би трябвало да се преминат процедури за публични поръчки, сподели министърът и съобщи, че отсега нататък ще се работи по този метод. Пряко договаряне, с измислени причини на комфортни компании - завърши, безапелационна беше Нинова.

По тематиката за Република Северна Македония вицепремиерът съобщи, че до момента в който страната не извършва изискванията по контракта сред България и РСМ, не трябва да се подвига ветото и да се дава ход на договарянията по присъединение към Европейски Съюз.

За нас не е проблем, не е неприятно постоянно да има КСНС, тъй като там се събират всички партии от Народното събрание, службите, разяснява водачът на Българска социалистическа партия. Тъй като не виждам сериозна смяна, може би КСНС да препотвърди още веднъж решението за Македония, добави тя. Освен това Нинова подсети, че по закон КСНС би трябвало да се привиква най-малко един път на три месеца, които към този момент изтекоха.

В отговор на въпрос вицепремиерът сподели, че не счита, че България води две външни политики по тематиката за РСМ и добави, че съгласно нея тази тематика е "леко пресилена ". Никой не ни е поставял ултиматуми през юни да стартират договарянията и да вдигнем ветото, нито са поемани такива задължения, сподели вицепремиерът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР