Няма практика да се водят дневници с посетителите в частните

...
Няма практика да се водят дневници с посетителите в частните
Коментари Харесай

Няма информация за посетителите в резиденцията на Байдън

Няма процедура да се водят дневници с посетителите в частните домове на президента - по този начин от Белия дом разясниха настояването на конгресмен от Републиканската партия да види кой и по кое време е посещавал Джо Байдън в дома му в Делауеър.

Причина за настояването на републиканците е фактът, че в някогашен офис във Вашингтон и в дома на президента в Делауеър, бяха открити документи с класифицираната информация. Те датират от времето, в което Байдън е бил вицепрезидент на Барак Обама. Става дума за минимум 20 документа, като някои са с гриф " строго секретно ".

В изказването от офиса на съветника по правни въпроси в Белия дом обявиха, че информация за посетителите в резиденцията на Байдън в Уилмингтън, щата Делауеър не съществува, тъй като " както при всеки президент...в актуалната история, неговата персонална резиденция си е персонална ".

В известието се прибавя, че " Байдън е възстановил нормата и традицията да пази информация за посетителите в Белия дом ", като я разгласява постоянно. Предшественикът на Байдън Доналд Тръмп отхвърляше да оповестява информацията за посетителите в Белия дом.

През уикенда ръководителят на комисията по контрол към Камарата на представителите изиска информация за посетителите в резиденцията на президента в Делауеър. Това стана, откакто там бяха открити засекретени документи от времето на Байдън като вицепрезидент.

В писмо до Рон Клайн - началника на кабинета на Белия дом, Джеймс Комър споделя, че съхраняването на засекретени документи в дома на Байдън от времето му на вицепрезидент повдига въпроси. Комър, който ръководи ръководената от републиканци комисия по контрол, споделя, че е нужно да се разбере кой би могъл да има достъп до тези документи и по тази причина изисква информация за всички гости в резиденцията от 20 януари 2021а насам. Комър даде период от две седмици, след което споделя, че комисията ще издаде призовка.

Освен информация за посетителите са поискани и документи свързани с претърсванията от юристи на Байдън за засекретени документи на разнообразни места.

Адвокати на президента са търсели засекретени документи както в резиденцията, по този начин и във ваканционен дом на Байдън, само че във ваканционния дом не са били открити такива.

От Белия дом към този момент обявиха, че спомагат изцяло на следствието за това по какъв начин документи, които е трябвало да бъдат възложен на архивите са се озовали в дома на Байдън, както и в негов офис при слизането от поста на вицепрезидент на Барак Обама през 2017 година

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР