Няма повишаване на нивото на радиация на територията на Финландия,

...
Няма повишаване на нивото на радиация на територията на Финландия,
Коментари Харесай

Няма повишаване на нивото на радиация във Финландия, Швеция и Норвегия след инцидента в Русия


Няма повишение на равнището на радиация на територията на Финландия, Швеция и Норвегия, след гърмежа при случай в съветската Архангелска област предходната седмица. Това демонстрират данни от измервателни станции на въздуха в трите страни, близки до Русия. Центърът за радиационна и нуклеарна сигурност на Финландия организира разбор на частици, взети от въздуха на градовете Куопио, Иматра, Котка и Хелзинки през последните дни. Методът, употребен от Центъра, разрешава да се уловят дребни концентрации на радиоактивни субстанции, само че такива не са открити.

Шведският институт за отбранителни проучвания (FOI) заяви, че в сегашния миг не е записано повишаванена равнището на радиация на територията на страната след случая в Русия.

„ FOI прави непрекъснат мониторинг на равнищата на радиоактивни субстанции в атмосферата и при положение на каквито и да е отклонения от естествените стойности, ще ви осведомяваме “, съобщи Йонас Босон, представител от Шведската организация за нуклеарна сигурност.

Норвежката организация за радиационна отбрана (DSA) също осведоми, че не е записала нараснало равнище на радиация в страната.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР