Няма пострадали пациенти при пожара, обхванал сгради на Центъра за

...
Няма пострадали пациенти при пожара, обхванал сгради на Центъра за
Коментари Харесай

Здравното министерство: Няма пострадали пациенти при пожара в психиатричната болница

Няма потърпевши пациенти при пожара, обхванал здания на Центъра за психологично здраве - София област и Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмофтизиатрични болести - София област.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

От там прецизират, че се прави релокация на пациентите на двете лечебни заведения, при които има нужда от здравно наблюдаване.

Пациентите на психиатричната болница ще бъдат настанени в други лечебни заведения с психиатрични структури на територията на София, включително ДПБ " Св. Иван Рилски ", УМБАЛ " Александровска ", ЦПЗ " Проф. Н. Шипковенски ", ВМА и УМБАЛНП " Свети Наум ".

От здравно министерство твърдят, че е обезпечена е непрекъсваемост на работата на дневните стратегии, реализирани в Центъра за психологично здраве - София област. 51 пациенти на този център са били евакуирани. Петима пациенти на Белодробната болница, при които е налице нужда от здравно наблюдаване и терапия, също биват релокирани.

Министър Кирил Ананиев е разпоредил на способените дирекции на Министерството на здравеопазването да бъде направена оценка на вредите и да бъдат подхванати дейности за консервация на покривното пространство до реализирането на ремонтните действия, осведоми здравно министерство.

В известието се показва още, че в резултат на избухналия по-рано тази заран пожар, са унищожени покривът и подпокривното пространство на Белодробната болница, както и поликлиниката на психиатричното лечебно заведение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР