Няма пострадали българи при стрелбата в кампуса в университета в

...
Няма пострадали българи при стрелбата в кампуса в университета в
Коментари Харесай

Няма пострадали българи при стрелбата в кампуса в университета в Хайделберг

Няма потърпевши българи при стрелбата в кампуса в университета в Хайделберг, посочи в BTV„ Тази заран “ генералният ни консул в Мюнхен - Драгомир Димитров. Трима души бяха ранени и един умря след пукотевица в университета в немския град Хайделберг през вчерашния ден. Стрелецът също е умрял.



Наша сънародничка – студентка в университета, стана очевидец на стрелбата. По думите на консула тя е добре, само че е в потрес.

В Германия има добре създадени ограничения за такива случаи, препоръчана й е работа с психолог, както и на останалите 30 студенти, които са участвали там, изясни Драгомир Димитров. В момента всичко е в ръцете на немската полиция, която работи по този случай, изясни той. По думите му съгласно немските управляващи в тази ситуация е имало пукотевица на сляпо в мощен припадък на яд.

Възможно е изстрелите да са били ориентирани и към съответно лице в залата. Има изявления за изпратено известие от причинителя до татко му преди стрелбата, сподели още консулът.

Вероятно стрелецът е бил студент в университета и то по биологични науки, тъй като залата се е употребила като семинарна по органична химия, означи Драгомир Димитров. Вчера университета беше затворен, българските студенти там са 160 – разговарях с тях, всички са учудени, уточни той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР