Няма постъпило искане пребитият Бекир Кадриески да се лекува в

...
Няма постъпило искане пребитият Бекир Кадриески да се лекува в
Коментари Харесай

Мария Габриел: Няма постъпило искане пребитият Бекир Кадриески да се лекува у нас

Няма постъпило искане пребитият Бекир Кадриески да се лекува в България. Това заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел пред журналисти  по повод случая с нападнатия и пребит съпредседател на сдружението на българите в Република Северна Македония " Шемето " Бекир Кадриески в град Струга, предаде БНР. 

Мария Габриел добави, че страната ни е подготвена да реаагира във всеки един миг и в това число е в непрекъсната връзка с посланика ни в Скопие.

" Изискахме да разполагаме с цялата информация. Това сега тече. Освен това имаше през вчерашния ден среща сред представител на Външно министерство и посланика на Северна Македония, където доста ясно още веднъж беше изразена угриженост за това, че чакаме от северномакедонските управляващи да създадат своето следствие. Разбира се, показваме угриженост по отношение на езика на омразата, който за нас е неприемлив и недопустим. И използвахме случая да отправим своето обръщение всички подобен вид сходен произшествия, в които България чака да има резултат, да бъдат направени от страна на Северна Македония ", сподели Габриел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР