Няма политически назначения в . Това заяви директорът на театъра

...
Няма политически назначения в . Това заяви директорът на театъра
Коментари Харесай

Скандалът в Народния театър: Директорът беше изслушан в Народното събрание


" Няма политически назначения в. Това съобщи шефът на театъра Васил Василев по време на чуване в парламентарната комисия по просвета и медии.

След развилия се през последните месеци скандал в театъра Захари Карабашлиев и Явор Гърдев подадоха оставките си.

Скандалът в театъра стартира с една надраскана врата с. Режисьорът Александър Морфов призна, че действието е негово, а кабинетът е на PR-а на театъра Велислава Кръстева.

„ Защо, господин Василев, допуснахте тази среда да бъде по този начин отровна и то в най-големия народен сценичен институт в България. Един спектакъл – това са създателите вътре, хората, които основават този артикул и когато се токсини средата, това въздейства на всички и никой не печели. Какво направихте Вие, с цел да предотвратите този спор? “, попита от ‚ “.

Директорът Васил Василев изясни, че назначенията са на база професионални качества.

„ Културни институти не могат да бъдат естрада на политическа агитация, само че право на всеки създател е да има своя партийна принадлежност, тъй като ние сме пълноправни членове на обществото. Аз като шеф на Народния спектакъл няма да се трансформира в инструмент на политическа лустрация “, сподели той.

„ Всеки има право на политически мироглед и глас, само че в деня на изборите, когато си лице на театъра и се появиш някъде, с който и да е водач - ти към този момент ставаш пропагандатор. И след това ме питат - вие всички ли сте от тази партия “, разяснява артистът от Народния спектакъл Валери Йорданов.

„ Политически назначения в Народния спектакъл няма и в никакъв случай не е имало. Нито някоя политическа мощ е пробвала да командва “, сподели Василев.

Членовете на комисията не останаха безучастни.

Директорът на театъра е назначил инспекции по случая и даде обещание казусът ще бъде позволен вътрешно.

Вижте какво споделиха във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР