Няма победител в първия кръг от гласуването за президент на

...
Няма победител в първия кръг от гласуването за президент на
Коментари Харесай

Няма победител след първия кръг от гласуването за президент на Италия

Няма победител в първия кръг от гласуването за президент на Италия, съобщи ДПА. Това не е изненада, защото още преди гласуването огромните ръководещи партии оповестиха, че техните законодатели ще пуснат бели бюлетини, написа Българска телеграфна агенция. 

Никой от претендентите не получи нужните две трети от гласовете на електорите - общо 1008 души. Представителите на лявоцентристките и на дясноцентристките партии не реализираха единодушие за общ претендент. Тайното гласуване продължи съвсем пет часа, отбелязва Ройтерс. Продължават и диалозите сред огромните партии за консенсусен претендент. 

Днес и в сряда ще се състоят вторият и третият кръг от гласуването. Едва след четвъртия, плануван за четвъртък, ще може да завоюва претендентът, получил нормално болшинство. 

Президентът на Италия се избира от двете камари на Народното събрание и представители на 20-те италиански области. 

За любимец за поста е считан министър председателят Марио Драги. Но защото той не може да резервира и двата поста, в Рим от седмици се водят договаряния кой да поеме вероятно държавното управление, в което са показани съвсем всички огромни партии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР