“Няма по-важна точка от тази, свързана с националната сигурност на

...
“Няма по-важна точка от тази, свързана с националната сигурност на
Коментари Харесай

След записите на Цанов и Алексей Петров: БСП иска комисия да провери машинния вот, ГЕРБ ги подкрепя

“Няма по-важна точка от тази, обвързвана с националната сигурност на страната ни. Защото, в случай че в действителност изборите са манипулирани, фалшифицирани по този начин, както излизат към този момент не един или два записа в интернет пространството – това е директно обвързвано с националната сигурност. Неслучайно, и във Франция, и в Германия машините са отстранени и още веднъж е преминато към обичайния метод на гласоподаване – точно заради отчети на техните служби за сигурност. ” Това съобщи от парламентарната естрада през днешния ден националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов, съобщи Гласове.

Той бе безапелационен, че социалистите ще разчитат на поддръжка от останалите партии за основаването на въпросната комисия, с цел да стане пределно ясно на всички български жители какво се е случило с последните избори. „ И в случай че в действителност има сходни операции както наподобява – то, те да бъдат изправени, тъй че идващите избори да бъдат извършени почтено и честно. Това е директно обвързвано с националната сигурност и няма нещо, което да е в по-пряка взаимозависимост. Подкрепете ни да се сътвори тази комисия и да се изчистят всички приказки, които бяха от страна на сътрудници от ПП-ДБ, че ще ни дадат кодовете “, добави националният представител от Българска социалистическа партия.

В умозаключение Борислав Гуцанов прикани да се постави точка на въпроса и всички да са наясно какво се е случило. „ Но, най-важното всичко оттук насетне да бъде почтено и честно по време на осъществяване на избори “, приключи социалистът.

ГЕРБ поддържа основаването на краткотрайна комисия, която да откри всички данни и условия свързани с машинното гласоподаване, обявиха от партията. 

Пълното име на новата комисия ще бъде „ Временна комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване. “

Парламентът ще разиска на следващия ден проекторешение за основаване на краткотрайна комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване. Това ще бъде точка трета в утрешния пленарен ден, взеха решение депутатите при приемането на програмата за интервала 21-22 септември.

В поддръжка на включването на тази точка в дневния ред гласоподаваха 169 народни представители, седем бяха „ срещу “ и 20 – „ въздържал се “, оповестява Българска телеграфна агенция.

Предложението за включване на точката в програмата беше направено от „ Българска социалистическа партия за България “. Ако в действителност изборите са манипулирани и фалшифицирани, както излизат не един, не два записа в интернет пространството, то това е директно обвързвано с националната сигурност на страната, съобщи Борислав Гуцанов от левицата.

Председателят на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова уточни, че постоянно са отстоявали, че би трябвало да има гласност и бистрота във връзка с вота на българските жители. Въпреки че опозицията предлага основаването на такава краткотрайна комисия, ние ще я подкрепим, съобщи тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР