Няма по-категорична позиция от тази, че България е суверенна държава

...
Няма по-категорична позиция от тази, че България е суверенна държава
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Включихме контролните механизми на държавата и върнахме доверието в институциите

Няма по-категорична позиция от тази, че България е суверенна страна и сама има право да дефинира какви войски могат да минават през нейна територия и по кое време. Позицията е обща. Русия не е в положение да слага такива условия на България и Румъния в тази обстановка. Това съобщи началникът на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова  Лена Бориславова Лена Бориславова е родена на 8 октомври 1989 г. Завършила е право в Софийски университет и в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

„ Новото, което министър председателят Петков внася в разговора с Република Северна Македония (РСМ) е надграждането на разговора, който беше заледен сред двете страни. Новото, което реализира това посещаване е това, че РСМ удостовери, че няма никакви териториални искания към географското название Северна Македония “, акцентира тя.

По думите ѝ от 2009 година сред двете разговорът е бил замразен. „ В момента се отваря една нова страница по метода, по който ще тече полемиката сред двете страни, без да се отстъпва от националния интерес, съобщи началникът на кабинета на премиера и даде за образец идното взаимно съвещание на кабинетите на двете страни.

„ Ще работим за реализиране на останалите условия “, увери Лена Бориславова  Лена Бориславова Лена Бориславова е родена на 8 октомври 1989 г. Завършила е право в Софийски университет и. „ Вече имаме отворен разговор. Македонското държавно управление има подготвеност да пристигна и да приказва намерено по разнообразни планове. Вярвам, че сме на прав път по метода, по който конструираме разговора “, добави тя.

„ Четворната коалиция имаше тежката орис да се озове в ръководството по време на редица рецесии. Установяваме, че намирайки се в тях имаме доста по-големи компликации да ги преодолеем, тъй като години наред те са били занемарени, контролните механизми на страната са били изключени. Няма по какъв начин ние да сме били на последно място по опазване на здравето и да излезем елементарно от една здравна рецесия “, посочи Бориславова.

„ Това, че сме в четворна коалиция ни прави по-силни, тъй като ни кара да приказваме повече и да търсим консенсус “, счита тя.

„ Румен Радев може да бъде както сътрудник на ръководството, по този начин и негов коректив. В тази връзка можем да се позовем и на приветственото слово на Кирил Петков, в което го прикани точно за това. Критиката не е неприятно нещо, когато е заслужена и оказва помощ да се отстраняват неточности в управническите решения “, има вяра началникът на кабинета на премиера Кирил Петков.

„ За нас не е значимо да трупаме политическа полза, а да вземаме най-важните управнически решения. Тази коалиция съумя да включи контролните механизми на страната и върна доверието на жителите в институциите “, акцентира Бориславова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР