Няма по-хубаво чувство от усещането, че си дарил топлота на

...
Няма по-хубаво чувство от усещането, че си дарил топлота на
Коментари Харесай

Доброволец: Няма по-хубаво чувство, че си дарил топлота за Коледа

Няма по-хубаво възприятие от чувството, че си дарил топлина на някого за Коледа. Чувстваш се зареден и с положителни страсти.

Това показа разчувстваната Преслава Георгиева, която дружно с нейната майка Силвия подариха на нуждаещи се храна за Бъдни вечер, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Двете дами, дружно с други доброволци, посрещнаха десетки небогати и обществено слаби хора в тяхното заведение в столичния квартал „ Манастирски ливади “. Инициативата, за която БГНЕС към този момент описа, се прави за четвърта поредна година.

Идеята за благородната идея е направена от техни възрастни клиенти, които с течение на годините се сприятелили със Преслава и Силвия, известна измежду приятелите като мама Сиси. Възрастните постоянно се оплаквали от липса на поддръжка от близки. „ Решихме, че най-малко един път в годината на тези хора, би трябвало да им е хубаво и да имат поддръжка, да не се тормозят за нищо “, спомни си за началото Преслава.

През всичките тези години на двете дами оказват помощ и доста хора, които даже не познават. Тази година измежду донорите има такива, които са помогнали за плодове. Други пък са се притекли на помощ за пакетирането на храните.

Дали поради гласността, със всяка минала годината броят на нуждаещите се усилва. През последната година са раздадени сред 80 и 100 менюта на място като са планувани помощи за над 400 души. Ако остане храна, ще бъде дарена на спешния център в „ Захарна фабрика “.

Сред доброволците в заведението е Вероника Недялкова, която схванала за самодейността от обществените мрежи. „ Реших непринудено и се включих, тъй като си направих нещата авансово за Бъдни вечер. Не считам, че тази самодейност ме затруднява в подготовката у дома “, описа тя.

Вероника признава, че се усеща доста добре, тъй като може да даде нещо, което в останалото време на годината със независими старания не би могла. „ Често срещам хора, които с намерено сърце дават. Не мога да кажа дали това е на всички места, само че измежду хората, които познава, постоянно оказват помощ “, споделя доброволката.

Ястията ще се раздават до ранния следобяд на 24 декември като при нужда времето ще бъде удължено. Също по този начин плануват доброволци да разнасят питателните пакети по улиците и домовете, тъй че помощта да стигне до всеки нуждаещ се наоколо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР