Няма по-добра дата от 24 май за посещение на един

...
Няма по-добра дата от 24 май за посещение на един
Коментари Харесай

Румен Радев с прочуствени слова към генералния директор на ЮНЕСКО

Няма по-добра дата от 24 май за посещаване на един общоприет шеф на ЮНЕСКО. Това съобщи президентът Румен Радев при формалните си слова към генералния шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле .

Радев акцентира, че е бил измежду първите президенти, провели среща с нея при избирането й на поста. Според Радев визитата на генералния шеф на ЮНЕСКО е самопризнание за духовността на България. "Както е известно, духовността и просветата са свети неща за българина “, означи президентът.

Генералният шеф на Организацията на Организация на обединените нации за обучение, просвета и просвета Одри Азуле дойде у нас във връзка 24 май, откакто бе поканена от Румен Радев. Тя ще остане тук два дни - на 23 и 24 май, с цел да празнува Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност, отдавайки почитание към приноса на страната ни за развиването на международната просвета. В рамките на формалното ѝ посещаване ще бъдат разисквани и вероятностите за следващо разширение на съдействието сред България и ЮНЕСКО в региона на образованието, науката и опазването на културното завещание.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР