Няма план Б, това е единственото решение за Перник. Това

...
Няма план Б, това е единственото решение за Перник. Това
Коментари Харесай

Кметът на Перник за водната криза: Няма план Б

Няма проект Б, това е единственото решение за Перник. Това съобщи кметът на града Стансилав Владимиров, откакто през вчерашния ден столичният общински съвет одобри избавителния проект на държавното управление за водната рецесия в Перник.

Градът ще се доставя с вода от язовир "Белмекен " и през язовир "Бели Искър ", а водата ще доближава през водопроводите на София. Ще се построи и 13,5 км тръба от Мало Бучино до Перник.

Шокиращо ВИДЕО: "Белмекен " с водата за Перник сега е единствено мочур

"Искам да благодаря на столичните общински съветници, разсъдъкът солидарността бяха водещи по време на вчерашния спор ", съобщи Владимиров в утринния блок на Българска национална телевизия.

По думите му, срокът за създаване на водопровод за 45 дни, е реален.

"Мисля, че това е реалистично при добра организация, към този момент има добра подготовка и в границите на идващите дни ще стартира построяването на това оборудване ", добави той.

Владимиров изясни, че в язовир "Студена " има вода до април. Според него обаче "не би трябвало да се осланяме единствено на природата. Изграждането на тази връзка ще даде опция язовира с по-бързи темпове да усилва своя размер. Ако се види, че язовирът продължава да спада с по-бързи темпове, режимът ще бъде сменен, само че към този момент това не се постанова ".

Относно качеството на водата в Перник, той съобщи, че съгласно пробите на РЗИ, тя е годна за пиянство, само че множеството жители избират да употребяват минерална вода.

"Лятото е юридически текст от така наречен главен изпускател, пречиствателната станция е могла да пречисти тази вода, която е съвсем от дъното на язовир Студена. В момента се вършат едни действия, които да подкрепят тази пречиствателна станция. Засега няма проблеми с детските градини и учебните заведения, има хидрофобни системи, както и химически тоалетни, които са ситуирани в града ", добави Владимиров.

"ВиК – Перник не е в положително финансово положение, задължението и на страната е, че ще се намерят разновидности за по-добра организация и по-добро финансово положение ", заяви още кметът.

Той добави, че уверението на КЕВР, че няма да има покачване в цената на водата, безапелационен е кметът.

"Имаме доста недоволства от жители, че водомерите не престават да въртят, даже когато няма вода. Днес ще приказвам с ВиК сдружението да откри разновидности, с които да бъдат обезщетени ", даде обещание той.

По въпроса за вота съмнение към държавното управление, иницииран от Българска социалистическа партия поради водната рецесия, Владимиров съобщи, че е очаквал да има по-сериозен спор в Народното събрание, само че за жалост не го е видял.

Решава се ориста на кабинета "Борисов 3 "

"От началото на водната рецесия, на Перник са отпуснати 24 млн. лева за замяна на ВиК мрежата, 4 млн. за довеждащ тръбопровод, 3,2 млн. за новата пречиствателна станция ", изясни кметът на града.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР