Няма план Б“, ако не бъде гласувана актуализацията на бюджета.

...
Няма план Б“, ако не бъде гласувана актуализацията на бюджета.
Коментари Харесай

Мираж ли става скокът на средната пенсия с 23% от 1 юли

Няма проект „ Б “, в случай че не бъде гласувана актуализацията на бюджета. Увеличението на пенсиите ще е 6,5% и ще отпадне Ковид добавката от 60 лева Това съобщи общественият министър Георги Гьоков по Би Ти Ви в неделя. Той напомни, че с актуализацията се планува нарастване на междинната пенсия от 1 юли с 23% и тя да стане 666 лева, а от 1 октомври – с 33% и да е 718 лева „ Това чакат българите и няма по какъв начин да им се изясни, че някой политически се запъва “, съобщи той.

Министърът напомни едно от решенията на Националния съвет на Българска социалистическа партия в неделя – акредитиран е водачът и ръководителят на парламентарната група да проведат диалози с съдружните сътрудници за обединяване към цели, които да влязат в една стратегия с къс период, да вземем за пример до края на годината, която да стане стратегия на обединението и да бъде изпълнявана.

Според него изваждането на министрите от Има Такъв Народ не значи овакантяване на обединението. Той счита, че кабинетът и Народното събрание би трябвало да преведат народа през тази висока инфлация и че актуализацията ще донесе успокоение.

Ако бъде признато единствено държавното публично обезпечаване, тогава е допустимо да се извърши 10% нарастване с добавките, само че за един-два месеца. Министърът позволи, че Слави Трифонов не е икономист и не знае следствията. „ Не желая да допускам, че е от популизъм или от користна позиция “, сподели още той.

Гьоков напомни, че Комисията по труда и обществена политика е приела и дребните бюджети – на НЗОК и на публичното обезпечаване, както и огромния бюджет. Надява се да убедят депутатите да ги гласоподават в пленарната зала.

Най-голямата рецензия към бюджета от страна на бизнеса била, че се поддържат групи, които могат да се оправят. „ Вземаме ограничения в бъдеще да не се повтаря тази процедура “, съобщи още той. В момента системата за обществено подкрепяне не можела да разпознава групите, които да се подкрепят, от тези, които могат да се оправят.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР