Няма партия, която да не е съпричастна към купуването и

...
Няма партия, която да не е съпричастна към купуването и
Коментари Харесай

МВР министърът: Няма партия, която да не е замесена в купуване на гласове

Няма партия, която да не е съпричастна към пазаруването и продаването на гласове на актуалните избори.

Това, сподели вътрешният министър Калин Стоянов в изявление за  след края на изборния ден.

" За първи път се случва в границите на изборния ден да имаме 428 сигнала за разнообразни изборни нарушавания ", добави Стоянов. - " Образувани са 9 досъдебни производства. "

Той посочи, че сигналите са за разнообразни неща – както за пазаруване на гласове, по този начин и за пропаганда, да вземем за пример. Все отново дефинира изборния ден като " спокоен ".

По думите на министъра купувачите на гласове стават все по-изобретателни. Той даде образец с едно обитаемо място, в което има затвор. В дните преди вота лицата, лишени от независимост, са били пускани на открито да поставят общественополезен труд и по предписание на кмета - изпращани в дворовете на негови съселяни, като трябвало да почистят местата против обещанието те да гласоподават за кмета.

" Не водим статистика коя партия е рекордьор по пазаруване на гласове ", добави министърът.

По мотив обвиняванията на Централната изборна комисия, че Министерство на вътрешните работи без нейно позволение е позволило машини за гласоподаване да изоставен склада и да потеглят към секциите, Стоянов уточни, представен от бТВ:

" Коментарите, които бяха изречени от страна на ЦИК във вчерашния ден бяха неточни. Станахме очевидци на това по какъв начин ръководителят на ЦИК и представителят се пробваха да злепоставят Министерство на вътрешните работи. Министерство на вътрешните работи не е транспортна компания. "

Както Клуб Z писа, машини потеглиха към секциите по прелиминарен проект - на фона на късно-вечерното решение на ЦИК да забрани потреблението им за този избор.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР