Няма отказ от финансовите институции, които трябва да кредитират закупуването

...
Няма отказ от финансовите институции, които трябва да кредитират закупуването
Коментари Харесай

Банките не са отказали кредит за ЧЕЗ, твърдят от Инерком

Няма отвод от финансовите институции, които би трябвало да кредитират закупуването на активите на ЧЕЗ в България. Това обявиха от компанията-купувач " Инерком " за БНР.
Екипът на Гинка Върбакова е в София на конгрес за неправителствените организации в енергетиката, в който взе участие и вицепрезидентът на Европейската комисия, виновен за енергийния съюз Марош Шевчович.
" Структурирането ще бъде изцяло общоприетоо за интернационалните покупко-продажби, т.е. част от него ще бъде личен капитал, другото ще бъде финансирано от банки. В момента се водят договаряния за съотношението личен капитал към банково финансиране, само че договарянията се водят с един естествен звук ", изясни Веселин Захариев, представител на фирма-финансов съветник по договорката.
" Разбира се, че шумът, който се подвига в последните няколко седмици, не ни оказва помощ чак толкоз доста, леко бави цялата задача, само че работим много градивно ", разяснява той.
Вчера от „ Инерком “ оповестиха, че към този момент са подали съобщение за покупката на ЧЕЗ в Комисията за защита на конкуренцията, която би трябвало да утвърди договорката.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР