Няма отказ от еврофинансиране за участъка на "Струма" край Кресна.

...
Няма отказ от еврофинансиране за участъка на "Струма" край Кресна.
Коментари Харесай

До края на годината ще се внесе нова апликационна форма за АМ Струма

Няма отвод от еврофинансиране за сектора на "Струма " край Кресна. Става дума за отдръпване на апликационна форма. Това разяснява шефът на АПИ Георги Терзийски в предаването ‘Лице в лице” по бТВ.

Основно казусът с Оценка на въздействието върху околната среда е повода отдръпването й.

По думите на Терзийски идейният план не е константа. Целта е да се уточни апликационната форма, с цел да се входира още веднъж в Европейска комисия. В мненията на Европейска комисия няма подозрения по връзки на определените трасета, сподели той.

“Оттеглихме апликационната форма за прецизиране на ограниченията, залегнали в нея, които да подхождат на условията във връзка с екологията и “Зеления пакт”. България няма да загуби пари след отдръпване на апликационната форма. Регламентът разрешава да бъдат пренасочвани средства от един към различен план. И в този момент имаме подготвеност да предложим различни прокети, изясни шефът на АПИ.

АПИ: Ще търсим европейско финансиране за Автомагистрала "Струма "

Автомагистрала “Струма” е предпочитан план, тъй като изключително в учатъка на Кресненското дефиле статистиката е черна, акцентира той. До края на годината ограниченията, които са ангажимент на АПИ, ще бъдат изпълнени и ще подадем нова апликационна форма, уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР