Няма отговор на това, как така висш дипломат, придружаван от

...
Няма отговор на това, как така висш дипломат, придружаван от
Коментари Харесай

Москва засекрети поредна мистериозна смърт на руски дипломат. Кафета и падания от високо

Няма отговор на това, по какъв начин по този начин върховен посланик, придружаван от свои сътрудници и с обезпечена защита от чиновници на посолството на Москва в Турция, е в неопределеност 24 часа? Защо никой не го е потърсил, когато не се е явил на уговорена вечеря с сътрудници? Как по този начин отсъствието му е видяно чак на идващия ден? Какво демонстрира проучването на чашата с кафе, открита в стаята му?

Все неразбираеми неща, които будят основателни подозрения.

Москва обаче отхвърля детайлности за гибелта на висшия посланик.

 

Според информация, оповестена от турския новинарски канал NTV, 62-годишният посланик е открит мъртъв в хотелската си стая в Истанбул от личния състав на хотела.Тялото е изпратено в моргата за обзор, откъдето са го поели чиновници на съветската дипломатическа задача.

Преди време тялото на съветски посланик било намерено покрай съветското посолство в Берлин.

Това оповестява Der Spiegel, базирайки се на свои източници. Според Der Spiegel мъжът евентуално е „ паднал “ от последния етаж на комплекса на посолството на Bärenstrasse в квартал Mitte в Берлин. Според The ​​Insider и Bellingcat починалият чиновник е офицерът от съветските секрети служби Кирил Жало, наследник на началника на Дирекцията за отбрана на конституционната система във ФСБ генерал-лейтенант Алексей Жало.

 

Дирекцията се състои от: 1. Служба за отбрана на конституционната система. 2. Оперативно-следствен отдел. 3. Отдел за битка с тероризма и политическия екстремизъм. 4. Служба за битка с интернационалния тероризъм.

Дирекцията съчетава огромен брой разнородни функционалности: от една страна, тя се занимава с битката с тероризма, екстремизма, междуетническите и междурелигиозните спорове, а от друга, пази режима в Москва от вътрешни политически закани.

Поверени са й и контраразузнавателни отговорности за религиозните, обществените и културните сфери, в това число Министерството на културата, Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и разнообразни Неправителствени организации.Дирекцията е правоприемник на Пето „ идеологическо “ ръководство на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Тя дава отговор също за пропагандната машина на Кремъл, както и за следене е обезвреждане на критици на властта.

 

Преди месеци по тайнствен метод почина съветски народен представител, който беше в листата на най-богатите държавни чиновници в Русия и непосредствен до президентския кръг в Кремъл. Както заяви индийският ефирен канал NDTV, Павел Антов е паднал от третия етаж на хотел в град Раягада.

Три дни преди гибелта на Антов един от тримата души, които го придружавали по време на визитата му, умрял ненадейно от сърдечен удар в същия хотел.

Депутатът е бил член на партията " Единна Русия ", която поддържа държавното управление в Кремъл. В обществените мрежи Антов се оповестил срещу войната против Украйна, само че бързо се усетил какво може да му се случи, изтрил поста и написал различен в гореща поддръжка на президента Путин. Вероятно въпреки всичко е закъснял…

 

Мистериозната гибел на руски/съветски дипломати е традиция, разясняват ноблюдатели. Те напомнят, че един от най-изтъкнатите дейци на Съюз на съветските социалистически републики – Андрей Вишински умира ненадейно в представителството на Москва в Организация на обединените нации – Ню Йорк през 1954 година Вишински се готвил за изявление пред останалите представители в интернационалната организация същия ден. Служител в руската задача му донесъл нормалното кафе, от което Вишински изпил няколко глътки и ненадейно се свлякъл от стола. Дъщеря му Зинаида изтичала в коридора и се развикала: Убиха го, убиха го…

 

Разбира се от Кремъл обяснили малко, че става дума за инфаркт. Кремирали Вишински небрежно и го погребали в Кремълската стена с почести.

 

Андрей Вишински е бил общоприет прокурор в Съюз на съветските социалистически републики по време на жестоките сталински репресии. С неговия автограф милиони руснаци са били избити или изпратени в лагери. След време е назначен за външен министър, а по-късно изпратен персонално от Сталин в Организация на обединените нации. Където пил кафе и получил инфаркт…

 

Извод: Ако сте съветски посланик, политик или върховен чиновник, избягвайте кафето и не се качвайте по-високо от втория етаж.

 

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР