Няма отчетени сериозни сигнали в Централната избирателна комисия, свързани с

...
Няма отчетени сериозни сигнали в Централната избирателна комисия, свързани с
Коментари Харесай

Няма отчетени сериозни нарушения в ЦИК в деня за размисъл преди местния вот

Няма регистрирани съществени сигнали в Централната изборна комисия, свързани с деня на размисъл.

Над 11 800 изборни секции са с подредени бюлетини и готови да посрещнат гласоподавателите на следващия ден.

По закон през днешния ден беше неразрешена предизборната пропаганда за претендентите за локална власт.

В някои секции на следващия ден ще се пускат по четири бюлетини - за кмет на община, за областен кмет и за общински съветници, както и за кметове на кметства.

Гласуваме със знак х или v , като в интегралната бюлетина за общински препоръки с изключение на в квадратчето за съответната листа можете да гласувате за съответен претендент за общински консултант от листата с номера му в листата в дясно на бюлетината.

Утре изборният ден стартира в 7 сутринта и завършва в 20 часа, като по преценка на секционната комисия може да бъде продължен с един час, в случай че пред секцията има опашка от гласоподаватели.

Кандидатите за локалната власт общо са 36 240 - от тях най доста са за общински съветници - над 29 хиляди, претенденти за кметове на общини са 1253, а за кметове на кметства над 5000. Това число е динамично, тъй като и сега се заличават претенденти от кандидатските листи.

„ Случва се, тъй като има подадени молби за заличаването им или са изпаднали в трайна неспособност да вземат участие в изборите. Има и тежки случаи, свързани със гибел на претендент. Обаче няма по какъв начин да не попадат в кандидатските листи и съответните описи, тъй като всичко е отпечатано. На осведомителното табло и в кабината за гласоподаване ще бъдат изнесени описите с претендентите – за общинските съветници, и там ще бъдат заличени от кандидатските листи тези, които не вземат участие в изборите на 27-и”, сподели Александър Андреев, представител на ЦИК.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР