Няма особен смисъл да се свързва електрически двигател към велосипед

...
Няма особен смисъл да се свързва електрически двигател към велосипед
Коментари Харесай

Безстепенната трансмисия на Orbit увеличава пробега на електрическите велосипеди с 20%

Няма необикновен смисъл да се свързва електрически мотор към велосипед с верижно задвижване и система за превключване на предавките, предопределени за напълно друг вид въртящ миг. Тежката верига в света на едностепенния електрически превоз наподобява анахронична. Базираният в Колорадо стартъп Driven Technologies предлага личен модел на безстепенна трансмисия за колела. Предавката Orbit Drive се вгражда в корпуса на мотора на електрическия велосипед, усъвършенства успеваемостта и пробега, разрешава предпазване на сила посредством регенеративно прекъсване и е доста по-лека от множеството трансмисии за електрически колела.

Системата Orbit Drive се състои от два дребни електродвигателя, процесор за ръководство, датчици за въртящия миг и честотата на придвижване, педали, набор от разнообразни разновидности на предавки за задното колело – в това число задвижващ вал, ремък или верига – и електронна безстепенна скоростна кутия, която или незабележимо трансформира сцеплението по време на каране, или имитира обичайното превключване на предавките, оповестява New Atlas.

В този случай безстепенната скоростна кутия е въодушевена от хибридните коли на Toyota и Ford. Всъщност това е диференциален механизъм, основан на конусно зъбно колело, доста по-малко от кубчето на Рубик. Тя се задвижва или от педалите, или от система за подкрепяне на педалите, която прибавя още 90 Nm въртящ миг, или от втори електродвигател, който управлява предавателното отношение.

Предимствата на новата трансмисия включват увеличение на пробега с една и съща бетверия с 20%, работа без поддръжка до 16 000 км, понижено тегло спрямо множеството трансмисии на пазара, а при конфигурацията със задвижващ вал – по-модерен външен тип и липса на части, изложени на влага и замърсяване по пътищата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР