Няма основателна причина приемането на България в Шенген да не

...
Няма основателна причина приемането на България в Шенген да не
Коментари Харесай

Нидерландия остава непреклонна за Шенген - запазва ветото

Няма основателна причина приемането на България в Шенген да не е реалност до края на годината, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов по време на Съвета " Правосъдие и вътрешни работи " в Люксембург. Той се базира на оповестения отчет на Еврокомисията, че България и Румъния са постигнали значителен прогрес при въвеждането на бързи процедури за даване на леговище и за връщане на нелегално пристигнали в Европейски Съюз мигранти. Стоянов акцентира, че в идната седмица следва доста основно посещаване на премиера Николай Денков в Австрия по въпроса за Шенген.

Министърът по миграцията на Нидерландия Ерик ван дер Бург съобщи, че не се обрисува в близко бъдеще Хага да вдигне ветото си върху приемането на България в Шенгенското пространство. Той още веднъж изиска комисия на Европейски Съюз да дойде в България и да даде самостоятелна оценка за готовността на страната за участие в Шенгенската зона. Eврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон сподели за БНР, че е оптимист за приемането на България и Румъния в Шенген през декември.

В момента Испания ръководи Съвета на Европейски Съюз.

" Ще създадем всичко да реализираме това съглашение през декември. Опитваме се да го реализираме, притискам палци, работим доста старателно върху него ", увери испанският вътрешен министър и добави, че се работи с 27 страни членки.

Припомняме, на 8 декември 2022 година Австрия и Нидерландия блокираха приемането на България и Румъния в Шенген и дадоха зелена светлина единствено на Хърватия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР