Няма основания ваксината на дъшерната фирма на - Янсен,

...
Няма основания ваксината на дъшерната фирма на  - Янсен,
Коментари Харесай

МЗ: Няма основания ваксината на Янсен да не се прилага у нас

Няма учредения имунизацията на дъшерната компания на " " - " Янсен ", да не бъде прилагана у нас. Това оповестяват от Министерството на здравеопазването.
В страната ни на склад към този момент има над 14 000 дози, а до края на седмицата се чакат още 24 000. Кога ще стартира обаче използването на препарата у нас, ще стане ясно на следващия ден след съвещание на имунизационния щаб. Вчера европейският здравен регулатор разгласи, че намира допустима връзка с доста редки случаи на необикновени кръвни съсиреци. Затова от ЕМА желаеха към информацията за продукта за имунизацията против COVID-19 Janssen за необикновени кръвни съсиреци с ниско наличие на тромбоцити. Все отново експертите бяха безапелационни, че изгодите от имунизацията надвишават неведнъж рисковете при банкет на препарата.
 Джонсън и Джонсън възобновява доставките на ваксини за Европа " Джонсън и Джонсън " възобновява доставките на ваксини за Европа
Компанията " Джонсън и Джонсън " съобщи, че ще възобнови доставките на имунизацията си против COVID-19 за Европа. Изявлението идва, откакто...
Досега в България се използваха имунизациите от трима производители – „ АстраЗенека “, „ Пфайзер “ и „ Модерна “, като и трите са двудозови. Основното преимущество на новата векторна ваксина е, че е еднодозова. Досега общият брой на хората с една доза е над 520 хиляди. А изцяло ваксинираните, получили две дози, са 135 377 души. Здравната система у нас се разтоварва и болестта се свива, установи математикът на Националния действен щаб проф. Николай Витанов, съобщи БТВ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР